Waar komen de Keuning’s vandaan?

Jouw en Fim  Keuning hadden een bakkerij in Sint Jacobiparochie. In 1925  kregen zij de kans een bakkerij te kopen in Workum op Merk 15. Ze krijgen 3 kinderen Jopie, Foekje en Marten. Jo en Fim runden de bakkerij en vele jaren later kwam Marten ook als bakker in het bedrijf werken.

Marten Keuning trouwt met Boukje de Groot en zij krijgen 4 kinderen: Joukje, Fimmy, Jo en Folkert. Alles en iedereen werkt of helpt mee.
Op 22 september 1982 overlijd plotseling  Marten Keuning. En daar sta je dan als moeder met 4 kinderen en een bakkerij. Hoe nu verder.

Zoon Jo had net in 1982 alle nodige diploma’s gehaald die nodig waren voor de bakkerij. Mem - samen met joukje in de winkel en
Jo achter in de bakkerij - ging verder met de bakkerij. Jo werd weer bijgestaan door joukje die veel ervaring had in de banket bakkerij wat ze geleerd had van Heit.

De jaren verstrijken en nog steeds zit Bakkerij Keuning op Merk 15 in Workum. Dankzij de grote inzet van Mem en de hulp van broer en zussen is het gelukt. In 1985 trouwt Jo met Tjits en nemen zij de bakkerij over.